هک کردن خودرو رشته جديدي نيست، اما اسرار آن براي مدتها مخفي نگهداشته شدهبود و اکنون دو هکر درحال تغيير دادن اين شرايط هستند و قصد دارند اسرار اينکار را براي همه آشکار کنند.
بر اساس گزارش رويترز، چارلي ميلر و کريس والاسک دو هکري هستند که پس از ماهها تحقيق قصد دارند جزئيات تکنيک حمله به سيستمهاي حساس دو خودروي Prius تويوتا و فورد Escape را در مقالهاي 100 صفحهاي منتشر کنند.
اين دو هکر کلاه سفيد،هکرهايي که تلاششان آشکار ساختن نقاط ضعف و آسيبپذيريهاي نرمافزارها است پيش از اينکه هکرهاي خلافکار فاجعهاي به بار بياورند، نرمافزاري که براي هککردن خودروها ساختهاند را در کنفرانس Def Con در لاسوگاس رونمايي کردند.
اين دو هکر ميگويد راههايي يافتهاندکه ميتوانند با استفاده از آنها خودروي تويوتاي Prius را وادار کنند در سرعت 128 کيلومتري ناگهان ترمز کند، فرمان اين خودرو را دچار ارتعاش ساخته و يا شتاب موتورش را افزايش دهند. همچنين با استفاده از اين راهکارها ميتوانند ترمزهاي فورد Escape را در سرعت پايين از کار بياندازند و به اين شکل خودرو قدرت توقف خود را از دست خواهد داد.
والاسک مدير شرکت IOActive که به خاطر يافتن نقاط ضعف در نرمافزار ويندوز شرکت مايکروسافت به شهرت زيادي رسيدهاست، ميگويد تصور کنيد اگر يکي از اين خودروها در نزديکي جمعيت زيادي در حرکت باشد چه رخ خواهد داد؟
البته اين دو هکر نرمافزار خود را درحالي امتحان کردهاند که لپتاپهايشان مستقيما به سيستم خودرو وصل بودهاست، از اين رو قرار نيست اطلاعات مربوط به هک کردن از راه دور خودروها را که براي اجراي يک حمله واقعي به خودروهاي واقعي نياز است،منتشر کنند.
اين دو هکر اميدوارند انتشار اين مطالب بتواند موجب تشويق ديگر هکرهاي کلاه سفيد شود تا جستجوي خود براي يافتن نقصهاي بيشتر نرمافزارها را شدت ببخشند.
سخنگوي شرکت تويوتا اعلام کرد که اين شرکت درحال بازبيني نقص موجود در خودرو است. به گفته وي اين شرکت سرمايهگذاري سنگيني برروي امنيت الکترونيکي خودرو کردهاست اما نقصها هنوز وجود دارند،همانطور که در ديگر خودروها وجود دارند.
سخنگوي شرکت فورد نيز اعلام کرده که اين شرکت امنيت الکترونيکي خودروهايش را بسيار جدي ميگيرد. با اين همه حمله اين دو هکر از داخل خودرو بوده و نه از راه دور از اين رو نميتواند تهديد کننده مشتريان اين شرکت باشد. با اينهمه والاسک و ميلر ميگويند از اين رو تحقيقات خود را از راه دور انجام ندادهاند که اين تحقيقات درحال حاضر انجام شدهاست.
گروهي از محققان در سال 2011 راههايي را براي آلودهکردن سيستم رايانهاي خودروها از طريق بلوتوث و شبکههاي وايرلس ارائه کردند. اما برخلاف ميلر و والاسک، اين محققان جزئيات تحقيقات خود را محفوظ نگه داشتند و حتي نوع خودرويي که هک کردهبودند را نيز مشخص نکردند.
کار اين محققان توجه مقامات دولتي آمريکا را به خود جلب کرد و سازمان ملي ايمني ترافيک بزرگراهها برنامه ايمني سايبري خودروها را آغاز کرد. به گفته اين سازمان باوجود اينکه استفاده از کنترلهاي الکترونيکي و اتصالات اينترنتي ايمني و کارايي حمل و نقل را افزايش داده است، چالشي جديد را در زمينه مقابله با آسيبپذيريها ايجاد کردهاست. با اينهمه تاکنون هيچيک از خودروهاي مصرفي دچار چنين مشکلي نشدهاند.
با اينهمه هنوز برخي از متخصصان براين باورند هکرهاي تبهکار درحال حاضر توانايي هک کردن خودروها را دارند. گروهي از دانشمندان اروپايي در اواسط ماه آگوست تحقيقاتي را برروي امکان هک کردن خودروهاي مجللي از قبيل پورشه، آئودي، بنتلي و لامبورگيني انجام دادند اما شرکت فولکس از دادگاه عالي بريتانيا دستوري مبني بر ممانعت از مطرح کردن نتايج اين تحقيق دريافت کرده و مانع از انتشار نتايج اين تحقيق شد.
برچسب ها : hack,ford,هک,فورد,تویوتا,
پس به همین دلیل ازتون ممنون میشیم که سوالات غیرمرتبط با این مطلب را در انجمن های سایت مطرح کنید . در بخش نظرات فقط سوالات مرتبط با مطلب پاسخ داده خواهد شد .